Следвайте Гласове в Самолет на НАТО за наблюдение пристигна в Румъния

...
Следвайте Гласове в Самолет на НАТО за наблюдение пристигна в Румъния
Коментари Харесай

НАТО разположи в Румъния самолети AWACS за наблюдаване на Русия

Следвайте " Гласове " в 
Самолет на НАТО за наблюдаване дойде в Румъния във вторник, с цел да поддържа източния фланг на военния алианс и да помогне за наблюдението на съветската военна активност, заяви " Ройтерс ". Други два се чака да кацнат по-късно денем и в сряда в база покрай Букурещ. Те би трябвало да останат няколко седмици.

НАТО разгласи предходната седмица, че ще разположи самолети за наблюдаване със система за въздушно предизвестие и надзор (AWACS) край румънската столица. Те ще правят разследващи полети единствено над територията на НАТО.
" В подтекста на противозаконната война на Русия против Украйна НАТО ще следи военната интензивност на източния фланг благодарение на самолети AWACS ", сподели румънският министър на защитата Ангел Тилвар във " Facebook ".
 


НАТО разположи в Румъния самолети AWACS за наблюдение на Русия© Reuters
След като Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година, НАТО ускори въздушното си наличие в Източна Европа и Балтика, употребявайки изтребители, самолети за наблюдаване и летящи цистерни.
Самолетите, ситуирани в Румъния, принадлежат към флотилия от 14 такива за наблюдаване на НАТО, нормално основани в Германия. Те могат да открият други самолети на стотици километри разстояние, споделят от алианса.
" Тъй като противозаконната война на Русия в Украйна продължава да заплашва мира и сигурността в Европа, не би трябвало да има подозрение по отношение на решимостта на НАТО да пази всеки сантиметър от съюзническата територия ", сподели говорителката на НАТО Оана Лунгеску на 12 януари по отношение на разполагането в Румъния.
 

 
Източник: dnevnik.bg
 
 
 
 
 
17 Яну 202310317 Яну 202381217 Яну 20235617 Яну 202319917 Яну 202319217 Яну 2023878КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023309311 Яну 2023109117 Яну 202315528 Дек 2022945
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР